Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, Drones και μπαράζ ελέγχων στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ ενόψει του σημερινού εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της καθιερωμένης πορείας προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων περιλαμβάνουν περίπου 5.000 αστυνομικούς ενώ έχουν δοθεί εντολές προς όλους τους διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκονται σε εγρήγορση όπως και οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης αλλά και περιπολιών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας να λαμβάνουν έντονα μέτρα αυτοπροστασίας.

Στον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ περιλαμβάνονται drones, ελικόπτερο, ισχυρή αστυνομική παρουσία, πληροφοριακό δίκτυο, έγκαιρη ενημέρωση.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσει αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Επίσης, τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Οι σταθμοί του Μετρό που θα κλείνουν διαδοχικά είναι: «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30. Τα δρομολόγια, ωστόσο, του Μετρό θα διεξάγονται κανονικά και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν μετά το τέλος των εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας κι αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό πορειών και η Θεσσαλονίκη για τη 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, στις 17:00 έξω από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ θα συγκεντρωθούν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), ΠΑΜΕ ΚΝΕ και ΚΚΕ προκειμένου με το πέρας της συγκέντρωσης να ξεκινήσουν πορεία. Λίγο αργότερα στις 17.30 επίσης έξω από το Πολυτεχνείο θα συγκεντρωθούν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ καθώς και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μέλη του αναρχικού χώρου και από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα