Ελεύθερος ο Κώστας Βαξεβάνης

Ελεύθερος με την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, αφέθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά τη μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Αφορμή για τη μήνυση της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη αποτέλεσε δημοσίευμα στην Documento, την εβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδει ο κ. Βαξεβάνης, με τίτλο: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους: «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο αν και δεν είναι η ειδικότητα του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και: «ακόμη και 400.000 ευρώ διέθεσε το υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Η κ. Νικολοπούλου ζητά την ποινική δίωξη των δημοσιογράφων, αναφέροντας πως όλα όσα παρατίθενται στο επίμαχο δημοσίευμα είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά, ενώ αποδίδει στον εκδότη και στους συντάκτες του επίμαχου κειμένου ότι «ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης να με βλάψουν και να με καταστρέψουν οικονομικά».

Ο Κ. Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας όπου και αρχικά κρατήθηκε ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του ο κ.Βαξεβανης επέμενε στην βασιμότητα όσων έχει δημοσιεύσει για την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρναρα ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι η οικογένεια Στουρνάρα φαίνεται πως συνδέεται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, όχι μόνο με γειτονικά οικόπεδα, φιλία και συγκατοίκηση στα δώματα της εξουσίας, αλλά και την ίδια τακτική. Επιτίθεται σε όποιον δημοσιογράφο περιγράψει απλώς τα έργα και τις ημέρες τους.

“Όποια μέθοδο και να επιλέξουν θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η κυρία Στουρνάρα, επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό για ‘συνέδρια’. Να απαντήσουν για τα συνέδρια που οργανώθηκαν με χορηγία φαρμακοβιομηχανιών και την ‘επιστημονικότητα’ που αποκτούσαν με καθηγητές εκλεκτούς της Novartis. Να απαντήσουν γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας περιφέρεται σε συνέδρια αγορεύοντας για το φάρμακο και από όλες τις δαπάνες που θεωρεί μεγάλες σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, χαρακτηρίζει χαμηλή και αναγκαία να αυξηθεί, μόνο αυτή για το φάρμακο. Θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις ‘έρευνες αγοράς’ που κάνουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις με εντολή φαρμακοβιομηχανιών πληρώνοντας γιατρούς” ανέφερε στη δήλωσή του ο Κ. Βαξεβάνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα