Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κ.Μπαρμπαρούσης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Αναλυτικότερα, οι περιοριστικοί όροι προβλέπουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή του τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και την καταβολή 30.000 ευρώ ως εγγύηση.

«Θα σεβόμουν οποία απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια.

Τον βουλευτή ανέμεναν έξω από τα ανακριτικά γραφεία περίπου δέκα φίλοι του, οι οποίοι όταν τον είδαν να βγαίνει και να τους κάνει το σήμα της νίκης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη ο βουλευτής, ο οποίος δικάζεται παράλληλα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πέρασε το κατώφλι του ανακριτή, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το κάλεσμα σε πραξικόπημα που έκανε κατά την ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ως ομιλητής της Χρυσής Αυγής, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να “αναλάβει τις ευθύνες της” και να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, όσα είπε, ειπώθηκαν σε μια στιγμή έξαρσης και αμέσως μετά ανακλήθηκαν και για αυτό τον λόγο θα αρνηθεί τις κατηγορίες. «Ήταν ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ ευθυνών τους», υποστήριξε συγκεκριμένα ο δικηγόρος του, κ. Κορατζόπουλος.

Ο βουλευτής συνελήφθη στο Πάτημα Χαλανδρίου το πρωί της περασμένης Δευτέρας, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. περισσότερα από δύο 24ωρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε την Παρασκευή για τις χυδαίες δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής.

Το χρονικό της σύλληψης

Σε σπίτι στο Πάτημα Χαλανδρίου συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προσαχθεί και η φίλη του που φιλοξενούσε τον βουλευτή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης απέφυγε να χρησιμοποιήσει το εθνικό οδικό δίκτυο, υπό τον φόβο των μπλόκων που είχε στήσει η Αστυνομία. Ως εκ τούτου, και γνωρίζοντας πολύ καλά την περιοχή του, έφτασε στο Χαλάνδρι το απόγευμα της Κυριακής από επαρχιακούς δρόμους και παραδρόμους.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Αν και οι πληροφορίες ήθελαν τον βουλευτή να κρύβεται στον τόπο καταγωγής του, την Αιτωλοακαρνανία, τελικά τον εντόπισαν στο Χαλάνδρι.

Η κινηματογραφική καταδίωξη

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία.

Με το e-pass του πέρασε από τα διόδια της γέφυρας και ξέφυγε με … 200, οι αστυνομικοί, όμως, αναγκάστηκαν να σταματήσουν και να κινηθούν με την υπηρεσιακή διαδικασία πιστοποίησης του κρατικού οχήματος στα διόδια και φυσικά, μέχρι να γίνει αυτό, πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος είχε γίνει καπνός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα