Ελεύθεροι οι συλληφθέντες που ήταν ύποπτοι για τα drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Ελεύθεροι αφέθηκαν από την βρετανική αστυνομία οι δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί, το βράδυ της Παρασκευής, για την παράνομη χρήση drones πάνω από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ.

Η αστυνομία του Σάσεξ είχε συλάβει έναν 47χρονο και μια 54χρονη, κατοίκους της περιοχής, ως ύποπτους για το περιστατικό με τα drones, το οποίο προκάλεσε από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή τη ματαίωση και την εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεων, ταλαιπωρώντας 140.000 επιβάτες.

“Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν συνεργαστεί απολύτως με τις έρευνές μας και είμαι ικανοποιημένος που δεν είναι πλέον ύπτοπτοι για το περιστατικό με τα drones στο Γκάτγουικ”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέισον Τίνγκλεϊ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί ενεργά την υπόθεση για να εντοπίσει εκείνους που ευθύνονται για την μεγαλύτερη παρενόχληση από μη επανδρωμένα εναέρια μέσα που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε μεγάλο αεροδρόμιο.

Μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο, περιλαμβάνουν την easyJet, την British Airways και την Norwegian.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα