ΕΛΑΣ: Σύσκεψη με την συμμετοχή διπλωματικών εκπροσώπων του Αφγανιστάν

Το θέμα των Αφγανών μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και η διαχείρισή τους, απασχόλησε τη συνάντηση του νέου επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στον τομέα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, με αντιπροσωπεία διπλωματικών εκπροσώπων του Αφγανιστάν.

Την αφγανική αντιπροσωπεία δέχτηκε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία έχει αναλάβει καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, έπειτα απο αίτημα των ίδιων των Αφγανών.

Όπως έγινε γνωστό, η Αφγανική κυβέρνηση ετοιμάζει, μετά τις Βρυξέλλες και τη Σόφια της Βουλγαρίας, διπλωματική αρχή στην Αθήνα, κάτι που αναμένεται να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς σε ό,τι αφορά τους Αφγανούς μετανάστες και την επιστροφή στην πατρίδα τους όσων απορρίπτεται το αίτημα ασύλου.

Για τον λόγο αυτό, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν, Μιρβάις Σαμάντι, ενώ συμμετείχαν ένα ακόμα στέλεχος του ίδιου υπουργείου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Αφγανός πρέσβης στη Σόφια.

Οι Αφγανοί αξιωματούχοι ζήτησαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον αριθμό Αφγανών μεταναστών στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και απο τις δύο πλευρές, για τη βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τη διαμονή των πολιτών Αφγανιστάν στην Ελλάδα και των διαδικασιών επιστροφής των παράτυπων μεταναστών.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της συνεργασίας.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από την κ. Τσιριγώτη, συμμετείχαν ο προϊστάμενος του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικός διευθυντής Γεώργιος Καραίσκος, ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Αλεξόπουλος Γεώργιος και ο Καραιτίδης Νικόλαος, σύμβουλος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα