ΕΚΤ: Ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις και το ευρώ

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη συνάντησή τους τον περασμένο μήνα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον κίνδυνο σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ αλλά και για τις δυνητικές επιβλαβείς συνέπειες του δυνατού ευρωπαϊκού νομίσματος, σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα και μεταδίδει το Reuters.

«Παρατηρήθηκε ότι οι πρόσφατες διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ευρώ φαίνεται να σχετίζονται περισσότερο με τις κινήσεις της νομισματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας, και λιγότερο με τις βελτιώσεις στις μακροοικονομικές προοπτικές», αναφέρεται στα πρακτικά.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η ανατίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας αναμένεται να έχει πιο αρνητικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Υπήρξε ευρύτατη ανησυχία ότι ο κίνδυνος εμπορικών συγκρούσεων, που αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, είχε αυξηθεί», ανέφερε η ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμφώνησαν ότι η εμπιστοσύνη τους έχει αυξηθεί για την σταδιακή αύξηση του πληθωρισμού προς την κατεύθυνση του στόχου, αν η τράπεζα ήταν αρκετά υπομονετική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα