Εκτός Ασφαλιστικού οι μη ανταποδοτικές συντάξεις

katrougkalos-34657«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές, με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», τονίζει ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος.

Μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που παραδόθηκε για διαβούλευση την Τρίτη, ωστόσο ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες μένουν «εκτός».
Συγκεκριμένα, από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε την εξαίρεση, ξεκαθαρίζοντας ότι «το ν/σ δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές, με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ», τόνισε.

Ωστόσο το θέμα βρήκε αντίθετο τον Δ. Παπαδημούλη: «Και οι “κατ’ απονομήν” συντάξεις, (βουλευτές, δήμαρχοι κ.λπ.) πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης και κοινής λογικής», έγγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα