“Εκτοξεύτηκε” η μετοχή της Snapchat

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να κρατά σταθερά και να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 21.002 μονάδες. Αξιοσημείωτο ήταν το ντεμπούτο της Snap στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, με τις τιμές των μετοχών της εταιρείας να “εκτοξεύονται” .

Σύμφωνα με τον αναλυτή της First Standard Financial Πίτερ Καρντίγιο είναι φυσιολογικό μετά τα ιστορικά υψηλά να επέλθει η κατοχύρωση των κερδών.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης (Μάρτιο 1973) καθώς την προηγούμενη εβδομάδα (19 – 25 Φεβρουαρίου) διολίσθησε κατά 19.000 σε 223.000.

Παράλληλα, η αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας, Leal Brainard φέρνει στο προσκήνιο τις συζητήσεις για τα επιτόκια ενόψει και της διήμερης συνεδρίασης της Fed στις 14- 15 Μαρτίου, τονίζοντας πως «μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα είναι κατάλληλη σύντομα καθώς η αμερικανική οικονομία κινείται σε ένα πιο σταθερό μονοπάτι ανάπτυξης».

Αναφορικά με τους δείκτες,ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,53% στις 21.002 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 0,59% στις 2.381 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση κατά 0,73% στις 5.861 μονάδες.

Την ίδια ώρα, στο αμερικανικό χρηματιστήριο την παράσταση  “έκλεψε” η νεοεισηγμένη μετοχή της Snapchat, καθώς εκτινάχθηκε στο +44% ενισχυόμενη στα 24,48 δολάρια. Σημειώνεται ότι χθες, η αμερικανική εταιρεία άντλησε κεφάλαια 3,4 δισ. δολαρίων, μέσω της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Στη συνέχεια, πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου στον απόηχο της αύξησης των αποθεμάτων για όγδοη διαδοχική εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι η αύξηση στα αποθέματα ήταν μικρότερη της αναμενόμενης. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 2,3% στα 52,61 δολάρια ανά βαρέλι.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ για τρίτη διαδοχική μέρα καθώς οι επενδυτές βλέπουν πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed στις 14- 15 Μαρτίου. Το δολάριο ενισχύθηκε 0,4% στο 1,0507 από 1,0548 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα κατά 1,4% στα 1.232 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε τρεις μονάδες βάσης στο 2,49%.

Πηγή: Sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα