Εκτοξεύεται σήμερα ο νέος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας

doryforos_tourkiaΕκτοξεύεται σήμερα ο νέος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας, Göktürk-1.Η εκτόξευση του δορυφόρου θα πραγματοποιηθεί από το έδαφος της Γαλλικής Γουινέας, με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν διεξάγει όλους τους ελέγχους του δορυφόρου στην στρατιωτική βάση Ακίντζι.

Ο τουρκικός δορυφόρος θα βρίσκεται προσαρτημένος σε πύραυλο VEGA VV08  της γαλλικής εταιρείας Ariannespace και σύμφωνα με τον προγραμματισμός, ο δορυφόρος θα αποχωριστεί από τον προωθητικό πύραυλο 57 λεπτά μετά την εκτόξευση, στα 59 λεπτά θα ανοίξουν τα ηλιακά πάνελ και σε 68 λεπτά αναμένεται να στείλει το πρώτο σήμα του.

Ο τουρκικός δορυφόρος θα εκτελεί μια πλήρη περιστροφή κάθε 90 λεπτά ενώ η διάρκεια ζωής του είναι 7-9 έτη και θα κινείται σε τροχία συγχρονισμένη με τον ήλιο.

Οι πληροφορίες που θα συλλέγει ο δορυφόρεος θααποστέλλονται στον δορυφορικό σταθμό εδάφους της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

O Göktürk-1 είναι ο δεύτερος δορυφόρος που χρησιμοποιείται από τους Τούρκους για στρατιωτικού σκοπούς, με τον πρώτο δορυφόρο, Göktürk-2, να έχει τεθεί σε τροχιά από το 2012.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα