Εκτάκτως στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – «Οι επιδόσεις της χώρας ξεπέρασαν τις προσδοκίες»

Στην Αθήνα έρχεται εκτάκτως την Τετάρτη ο Πιέρ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Δουλεύουμε εντατικά για να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση» είπε χαρακτηριστικά αλλά υπογράμμισε ότι «πρέπει να το κάνουμε αυτό επί τη βάση των σωστών στοιχείων».

Τόνισε ότι μετά από χρόνια κρίσης, αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα οικοδομείται κάτι το οποίο θα αποκαλούσαμε «success story» και επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. «Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος επίτροπος επεσήμανε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να βασίζονται σε απαισιόδοξα σενάρια, αλλά στα στοιχεία που παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα οποία οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερες από το αναμενόμενο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά και τις προσπάθειες να αποδίδουν καρπούς και πρόσθεσε πως και οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να πράξουν αναλόγως. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα για μία «ταχεία ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», ενόψει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε εκ νέου εύσημα στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα επέστρεψε στην ανάπτυξη το 2016, με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι αναμέναμε» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε πως για την επόμενη διετία, περιμένουμε ανάπτυξη 2,7% και 3,1% αντίστοιχα.

Επίτιμος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ

Επ’ ευκαιρίας της επίσκεψης του ευρωπαίου αξιωματούχου στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί και τελετή στο Τμήμα Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για να αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος.

Προηγήθηκαν σχετικές αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Κοσμητείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 13.30, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:
Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Νικόλαο Θ. Μυλωνά.

Αναγόρευση του τιμωμένου:
Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητή Νικόλαο Π. Ηρειώτη.
Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητή Μιχαήλ Γ. Σπουρδαλάκη.
Επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.
Ομιλία του τιμωμένου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα