Εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στις αλληλογραφίες του Μπ. Ομπάμα και της Χ. Κλίντον

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμοί σε πακέτα που είχαν αποσταλεί μέσω της αλληλογραφίας στα γραφεία τους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ουάσιγκτον βρήκαν χθες αργά το βράδυ ένα πακέτο που είχε αποσταλεί στην Χ. Κλίντον και σήμερα το πρωί ένα δεύτερο που είχε παραλήπτη τον Μπ. Ομπάμα.

Τα πακέτα αναγνωρίστηκαν αμέσως μέσω των τυπικών διαδικασιών ελέγχου αλληλογραφίας ως πιθανές εκρηκτικές ύλες και αντιμετωπίστηκαν άμεσα ως τέτοια, αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση, η οποία διευκρινίζει ότι και τα δύο πακέτα παρεμποδίστηκαν από το να παραδοθούν στους παραλήπτες τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλούνται οι New York Times, οι μηχανισμοί μοιάζουν με αυτόν που βρέθηκε στο σπίτι του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, ένας άλλος εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του επενδυτή Τζορτζ Σόρος στη Νέα Υόρκη. Πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της συσκευής για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ο μηχανισμός εντοπίστηκε από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου, αφού δέχτηκαν μία κλήση εργαζομένου του για ένα «ύποπτο πακέτο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα