Εκλογές ζητάει η Φ.Γεννηματά

Στο χορό της εκλογολογίας μπήκε ξαφνικά και η Φώφη Γεννηματά με ακόμη πιο …προωθημένο αίτημα από την Ν.Δ – η οποία κάλεσε τον Α. Τσίπρα εάν πιστεύει αυτά που λέει περί “καθαρής εξόδου από τα μνημόνια” να προσφύγει σε εκλογές το Φθινόπωρο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ( χωρίς να ενθουσιάζει τα κόμματα που απαρτίζουν το νέο φορέα, ήτοι Ποτάμι και Δημοκρατική Αριστερά), με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αιτήθηκε αφενός την πραγματοποίηση προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη μεταμνημονιακή συμφωνία αφετέρου την διενέργεια εκλογών, όχι το Φθινόπωρο, αλλά τώρα-τώρα, πριν να ολοκληρώσει η Κυβέρνηση την διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την λήξη του τρίτου μνημονίου.

Το σκεπτικό της κ. Γεννηματά πίσω από το αίτημα για εδώ και τώρα εκλογές , είναι ότι δεν θα πρέπει ο λαός να βρεθεί προ “τετελεσμένων” και θα πρέπει μια νέα κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς για το μεταμνημονιακό πλαίσιο.

Υπό το πρίσμα του …διμέτωπου αγώνα στον οποίο επιδίδεται το ΚΙΝΑΛ εναντίον Κυβέρνησης και Ν.Δ, η πρόεδρος του νέου φορέα, επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση (και) σε ό,τι αφορά το αίτημα για πρόωρες κάλπες, προκαλώντας προβληματισμό και σε παράγοντες εντός του κόμματός της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα