Εκκενώνεται το χωριό Περιστέρι στην Αμαλιάδα – κάτοικοι αρνούνται να το εγκαταλείψουν

Η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ανάληψης στην Ηλεία, παραμένει άνιση. Όπως μεταδίδει το ilialive.gr οι πυροσβέστες παλεύουν για να σταματήσουν την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη ξανά μετά από αναζωπύρωση, λόγων των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Περιστέρι. Οι κάτοικοι προσπαθούν με γεωργικά μηχανήματα να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου οι φλόγες να μην φτάσουν στο χωριό. Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος έχει δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού από τον επικεφαλής της τοπικής δύναμης της Πυροσβεστικής.

Η μάχη δίνεται μόνο από τις επίγειες δυνάμεις καθώς αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα. Από το πρωί επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα, ένα Καμόφ και ένα Σινούκ τα οποία αποσύρθηκαν για ανεφοδιασμό αργά το μεσημέρι. Λίγο μετά τις 4 έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ότι δόθηκε η εντολή να σηκωθεί ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Τη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς δίνουν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 12 άτομα με πεζοπόρο.

Κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον οικισμό Περιστέρι

Κάτοικοι της κοινότητας Περιστέρι Ηλείας, η οποία απειλείται από την φωτιά, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όπως λένε, θα μείνουν στο χωριό, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζει ότι «ο φόβος μας είναι τι θα γίνει την νύχτα, όταν πλέον δεν θα επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα».

Όπως πρόσθεσε, «επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, διότι αλλάζει συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου», τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να ξεφύγει από εδώ η φωτιά», διότι τότε, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης, «θα κατευθυνθεί προς την Αρχαία Ολυμπία».

Επίσης, ο Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ως εκ τούτου όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, πρέπει να επιχειρήσουν στην Ηλεία».

Στη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

Επίσης, μέχρι την δύση του ηλίου, θα επιχειρούν από αέρος ένα αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα