Εισβολή των ΜΑΤ στη Βίλα Ζωγράφου και σε κατάληψη στέγης προσφύγων (Βίντεο+Φώτο)

Σήμερα, νωρίς το πρωί εισέβαλαν οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ στη κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και σε μία κατάληψη στέγης που τελούσαν υπό κατάληψη από αλληλέγγυους, αναρχικούς και πρόσφυγες – μετανάστες, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , κατά τη διάρκεια της εκκένωσης στη Βίλα Ζωγράφου υπήρξαν 7 προσαγωγές χωρίς ακόμα να επιβεβαιώνεται, ενώ στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου έχουν προσαχθεί όλοι οι κάτοικοι, 2 αλληλέγγυοι και πολλοί μετανάστες ανάμεσά τους και παιδιά.

Αυτή την ώρα υπάρχουν διαρκώς καλέσματα προκειμένου να περιφρουρήσει αλληλέγγυος κόσμος τις υπόλοιπες καταλήψεις της Αθήνας, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται Πορείες και συγκεντρώσεις.

Νίκος Τόσκας: «Δικαιολογημένες και οι δύο επιχειρήσεις εκκένωσης των κτιρίων στου Ζωγράφου»

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια ο κ. Τόσκας, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

 

 

Φανταζόμαστε αυτός είναι ιδανικός τρόπος να εισβάλεις ξημερώματα σε κατάληψη στέγης #refugeesGr με γυναικόπαιδα..για να μην τα φοβίσεις #not pic.twitter.com/MfSBQxiDug

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα