Εισαγγελική παρέμβαση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

Διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης μέσα στις προθεσμίες της αυτόφωρης διαδικασίας διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα μονταρισμένες εικόνες παρουσιάζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, να εκτελούνται από στρατιωτικό απόσπασμα.

Στο κύριο άρθρο, η πρώτη σελίδα, έχει τίτλο «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη» και υπέρτιτλο «Τα ανδρείκελα των δοσιλογισμού παρέδωσαν την Μακεδονία μας στους αλβανο- σλάβους με την ψευδεπίγραφη ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» Παυλόπουλος – Τσίπρας – Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα με μια σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή».

Σε μποξάκι κάτω δεξιά η φωτογραφία του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως της «Προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνηση σε τέλεση κακουργημάτων» κ.α

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα