Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στο Thessaloniki Pride

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες στο Thessaloniki Pride.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τρεις άγνωστοι πέταξαν τους δύο ανθρώπους (έναν Έλληνα κι έναν Ιταλό με βραζιλιάνικη καταγωγή), στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Λευκό Πύργο, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Οι δράστες φέρεται να επιτέθηκαν κατά των θυμάτων (32 και 45 ετών) μόλις κατάλαβαν ότι πρόκειται για συμμετέχοντες στο Pride.

Τους έριξαν στον Θερμαϊκό, αφού προηγουμένως είχαν απευθύνει απειλές και ύβρεις εναντίον τους. Μεταξύ άλλων φώναζαν «θα πεθάνετε εσείς και τα τσιράκια σας».

Σήμερα, ο κ. Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ζήτησε να διεξαχθεί επείγουσα έρευνα προς διαπίστωση τέλεσης αυτεπάγγελτα διωκόμενων πράξεων, όπως αυτές της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της έκθεσης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης κ.ά., σε συνδυασμό με τον νόμο για τη ρατσιστική βία (81ΠΚ).

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καλούνται να διερευνήσουν τυχόν ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης και προς την κατεύθυνση εντοπισμού των δραστών να χρησιμοποιήσουν κάθε νομίμως διαθέσιμο τεχνολογικό μέσο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα