Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διέταξε η αθλητική εισαγγελέας Ευαγγελία Λιάσου για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, για επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή κι ενώ το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ στην Τούμπα βρισκόταν ήδη στο 90’, το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα στάθηκε αφορμή να εκτροχιαστεί η κατάσταση. Ο διαιτητής κ. Κομίνης αρχικά κατακύρωσε το γκολ, στην συνέχεια το ακύρωσε ως οφσάιντ με την υπόδειξη του βοηθού, κ. Ποντίκη με αποτέλεσμα να προκληθεί γενικευμένη σύρραξη, κατά την οποία ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας πάνω του όπλο.

Η εισαγγελέας η οποία παρέλαβε σήμερα τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και των «συνοδών» του στον αγωνιστικό χώρο θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και εξετάζοντας όλο το υλικό (φωτογραφικό – βίντεο, φύλλο αγώνα) για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Επίσης στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και από τις αστυνομικές αρχές καθώς όπως αναφέρει η αθλητική εισαγγελέας, η οποία ήταν παρούσα στο γήπεδο της Τούμπας, είχε ζητήσει πριν την έναρξη του ματς να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση επεισοδίων ενώ όπως σημειώνει το ίδιο ζήτησε και μετά τις 22:30 το βράδυ αφού είχε δει όσα είχαν προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος από την εισαγγελέα θα διενεργηθεί έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας που είχε εξασφαλίσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, καθώς σύμφωνα με την εισαγγελία τον Αύγουστο του 2017, είχε υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση για την αίτηση άδειας που είχε κάνει ο πρόεδρος του «Δικεφάλου».

Το χρονικό της διακοπής του πρωταθλήματος

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα επισόδια της Τούμπας.

Εξερχόμενος τςη συνάντησης, ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε την επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα ξεκινήσει ξανά, αν δεν υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο κανόνων, σεβαστό από όλους. «Δεν κάνουμε πίσω», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα