Εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση προμηθειών για τους πυρόπληκτους

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών προκάλεσαν οι καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης από τον Δήμο Μαραθώνα του υλικού που στάλθηκε από το εξωτερικό προκειμένου να διατεθεί σε οικογένειες-θύματα της τραγωδίας της 23ης Ιουλίου στην Αν. Αττική.

Πρόκειται για στρώματα, έπιπλα, σεντόνια, ρούχα, κούτες, και παλέτες με εμφιαλωμένο νερό, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί εκτεθειμένα στο δρόμο στο Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη. Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το dimotisnews.gr.

Στο «κάδρο των ευθυνών» παραμένει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος συνεχίζει πεισματικά να παραμένει στο δημαρχιακό θώκο, δηλώνοντας ότι δεν παραιτείται και δεν καταθέτει τα όπλα. Όλα όμως, όσα συμβαίνουν γύρω του, τον εκθέτουν.

Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, εκτός από τον κίνδυνο αλλοίωσης ή και καταστροφής των αντικειμένων, υπάρχει και εκείνος της κλοπής αφού το κέντρο δεν δείχνει να φυλάσσεται, και καθένας μπορεί να πλησιάσει και να πάρει ότι θέλει από τις προμήθειες.

Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος καλείται να εξακριβώσει αν ευσταθούν οι επίμαχες καταγγελίες και εάν έχουν ενδεχομένως τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα