Εικόνα ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές

Τα χαμόγελα επέστρεψαν σήμερα στις διεθνείς αγορές μετοχών, με τους δείκτες σε Ευρώπη και Ασία να κινούνται ανοδικά και τα futures στη Wall Street να προμηνύουν κέρδη και για τους αμερικανικούς δείκτες. Οι επενδυτές άφησαν για λίγο κατά μέρος τις ανησυχίες για την επιστροφή του πληθωρισμού και τη στροφή σε πιο “σφιχτή” νομισματική πολιτική και στράφηκαν και πάλι στο ρίσκο. Την θετική τάση ακολουθεί και το Χ.Α., με το Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει στις 14:35 ώρα Ελλάδος άνοδο της τάξης του 0,80% στις 835,45 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country Index, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο ετών, παρουσιάζει άνοδο  0,5%.

Οι ταύροι δίνουν το “παρών” στην Ευρώπη 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 1,5%, καλύπτοντας έτσι μέρος του χαμένου εδάφους των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων, κατά τις οποίες είδε την αξία των μετοχών του να συρρικνώνεται κατά 1 τρισ. δολάρια. Εξακολουθεί πάντως να εμφανίζει απώλειες 3,9% από τις αρχές του έτους. Το αγοραστικό ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στους κλάδους πρώτων υλών και τραπεζών, που εμφανίζουν άνοδο 3% και 1,5% αντίστοιχα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θετικό ανά την ήπειρο, με τον γερμανικό Dax να παρουσιάζει άνοδο  1,7%, έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί έως και 2%. Άνοδο 1,4% έχουμε την ίδια ώρα για τον CAC 40 στο Παρίσι και 1,3% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο.

Η εικόνα στην Ασία 

Οι εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, που την περασμένη εβδομάδα δέχθηκαν σφυροκόπημα ήταν οι  μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Ο Σύνθετος Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,8% στις 3.154,13 μονάδες, ύστερα από απώλειες 10% στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις. Άνοδο 1,29% είχε ο CSI 300 με τα «βαριά χαρτιά» της αγοράς. Οριακή ήταν από την άλλη η μεταβολή για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ άνοδο περίπου 0,5% σημείωσε ο BSE στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Κλειστό παρέμεινε το Χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω αργίας.

Σε τροχιά ανόδου και το πετρέλαιο 

Άνοδο μεγαλύτερη του 1% παρουσιάζουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται  περίπου 1,4% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου. Στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ανακάμπτει 1,5% υπερβαίνοντας και πάλι τα 60 δολάρια βαρέλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα