Ειδομένη: Πορεία προς τα σύνορα

imagesOλόκληρη η ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia:

Το camp μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη και στα λοιπά κοντινά camps της ευρύτερης περιοχής είναι υπό βρασμό. Το σκηνικό περιγράφεται ως σκηνικό πολέμου, μόνο που σε αυτή τη περίπτωση τα όπλα τα έχει η μια μεριά των αντιμαχούντων.
Η άλλη μεριά μεριά αυτή των καταπιεσμένων αυτή των προσφύγων κ μεταναστών το μόνο που φαίνεται να μπορεί να κάνει και να κάνει ως τώρα, είναι να συσπειρώνεται υποτυπωδώς σε ομάδες διαμαρτυρίας ή να χρησιμοποιεί τα κορμιά τους ως μέσω διαμαρτυρίας.

Ο Μάρτης την Ειδομένη τη βρήκε με ανθρώπους να ράβουν τα στόματα τους, να προσπαθούν να πυρποληθούν, να ξεκινούν απεργία πείνας, να διαμαρτύρονται πάνω στις ράγες να κοιμούνται πάνω σε αυτές.

Επιπλέον εδώ και μέρες είναι διάχυτη η ατμόσφαιρα απειλής της εκκένωσης αυτού του camp στοιχείο που δημιουργεί περισσευούμενη ένταση στους εξαθλιωμένους .
Αύριο, Σάββατο 26.03, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια των μεταναστών κ προσφύγων, μαζικής διαμαρτυρίας και πορείας προς τα σύνορα.
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες καλούν όλους όσους θέτουν εαυτόν αλληλέγγυο, να συμπορευτούν και να διεκδικήσουν μαζί τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα