Εθνικό πένθος στην Ιταλία για τους 281 νεκρούς του φονικού σεισμού

550_334_530913Εθνικό πένθος σήμερα την Ιταλία για τους 281 νεκρούς. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, οι μετασεισμοί συνεχίζονται στην περιοχή. Περισσότεροι από 900 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί μετά τον ισχυρό σεισμό, 57 μεταξύ αυτών καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα.

Διακόσιοι τριάντα οκτώ είναι οι διασωθέντες που απεγκλωβίσθηκαν από τα συντρίμμια ή δέχθηκαν βοήθεια για να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία πριν από δύο ημέρες, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai. Οι νεκροί είναι 278 αλλά ο απολογισμός παραμένει προσωρινός, αφού δεν μπορεί ακόμη να καθοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των αγνοουμένων.

Εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν ακόμη τις έρευνες στα ερείπια, χωρίς μεγάλες ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Οι σημαίες είναι μεσίστιες σε όλη τη χώρα για την κηδεία των θυμάτων της Αρκουάτα και της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, που είναι μεταξύ των τριών πλέον πληγέντων περιοχών στα Απέννινα Όρη.

Η τελετή θα γίνει αργά το πρωί σε ένα γυμναστήριο στο ‘Ασκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των ορέων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων είναι πλέον 281, από τους οποίους 221 στο Αματρίτσε, ενώ 388 τραυματίες νοσηλεύονται. Κανένας επιζήσας δεν έχει βρεθεί από την Πέμπτη.

Μετά τον σεισμό, πρωτοβουλίες αναλήφθησαν στις τέσσερις γωνιές της χώρας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συγκεντρωθεί βοήθεια για τους πληγέντες.

Στα κέντρα του Ερυθρού Σταυρού ή της Caritas, τα παιχνίδια που έχουν συγκεντρωθεί είναι παρά πολλά για τα παιδιά των πληγέντων περιοχών. Επίσης, γεμάτα από εθελοντές αιμοδότες είναι τα κέντρα που δέχονται δωρεά αίματος.

Σε ένδειξης τιμής, περίπου 700 εστιάτορες σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό πρόσθεσαν ήδη στα μενού τους τα σπαγγέτι ‘αλ΄αματριτσιάνα”, μια σπεσιαλιτέ του Αματρίτσε, της πλέον πληγείσας κοινότητας από τον σεισμό, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει αυτό το Σαββατοκύριακο το 50ο φεστιβάλ αυτού του παραδοσιακού πιάτου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα