ΕΖΑ: Αύξηση 70% στις πωλήσεις μπίρας

Εντυπωσιακή αύξηση 70% καταγράφουν οι πωλήσεις της ζυθοποιϊας ΕΖA, ενώ η διοίκηση της δηλώνει αισιόδοξη ότι θα συνεχίσει να αυξάνει το τζίρο της.

Ειδικότερα το 2016 σε ενοποιημένη βάση η ΕΖΑ από κοινού με την κατά 98% θυγατρική της Crystal Beverages, κατέγραψε πωλήσεις ύψους 27,575 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 70,2% Το τελικό αποτέλεσμα της χρήσης προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν κέρδη 0,87 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,94 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας ήταν κέρδη 0,46 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,96 εκατ. ευρώ το 2015.

Για να ενισχύσει την χρηματοοικονομική της θέση, η ΕΖΑ τον Δεκέμβριο του 2016 αποφάσισε και στις αρχές του 2017 προχώρησε στη σύναψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας και ποσού 3,50 εκατ. ευρώ, με μετατρέψιμες ομολογίες που πληρώθηκαν μερικώς από νομικά πρόσωπα του ενός εκ των μετόχων της.

Επίσης,πρόσφατα έλαβε έγκριση παροχής waiver από τις πιστώτριες τράπεζές της, σχετικά με το γεγονός ότι ο όγκος της παραγωγής της ξεπέρασε το όριο που προβλέπεται για τις μικροζυθοποιίες. Εως τότε υποχρεούτο, βάσει των δανειακών της συμβάσεων, να λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου για τις μικροζυθοποιίες, ώστε να απολαμβάνει του προνομίου της επιβάρυνσης με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης Ζύθου.

Σήμερα, η ΕΖΑ παράγει πέντε υψηλής γευστικής αξίας προϊόντα ζύθου, τις Pils Hellas, εζα ζ premium pilsener & εζα ζ fine lager, BLUE Ιsland, Odyssey Special Beer & Berlin και παράλληλα εισάγει, διακινεί και εμπορεύεται τις Krombacher, Arcobräu και Gulden Draak. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 140 ειδικευμένους εργαζόμενους και εφαρμόζει επιτυχώς ένα -προηγμένης τεχνολογίας- ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας, συμμορφούμενη με τα διεθνή πρότυπα για την παρασκευή μπύρας.

Η  ΕΖΑ, δρομολογεί επενδύσεις ύψους 30 εκατ. στην τριετία που αφορούν τόσο την είσοδο της στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού όσο και στην παραγωγή νέων προϊόντων ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι η εξωστρέφεια κάνοντας στροφή σε αγορές του εξωτερικού προκειμένου να διευρύνει το πελατολόγιό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα