ΕΕ: Aλλη μία επίθεση με χημικά από το συριακό καθεστώς

«Για άλλη μία επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς» της Συρίας κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφερόμενη στη φερόμενη χημική επίθεση του συριακού καθεστώτος εναντίον της πόλης Ντούμα της Συρίας και κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα αντίδρασης από τη διεθνή κοινότητα.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ κάλεσε τη Ρωσία και το Ιράν, ως «υποστηρικτές του καθεστώτος», να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους, ώστε να επηρεάσουν τη Δαμασκό και να αποτρέψουν αντίστοιχες επιθέσεις στο μέλλον.

«Τα στοιχεία δείχνουν άλλη μια επίθεση με χημικά από το καθεστώς», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΕ. «Προκαλεί μεγάλη ανησυχία το γεγονός ότι συνεχίζεται η χρήση χημικών όπλων, ειδικά εναντίον άμαχων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει απερίφραστα την χρήση των χημικών όπλων και τάσσεται υπέρ μιας άμεσης αντίδρασης από τη διεθνή κοινότητα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ΕΕ παροτρύνει επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επαναφέρει τους ελέγχους του για να εξακριβώσει τους αυτουργούς των χημικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση αρνείται ότι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν οποιαδήποτε επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα