ΕΕ: Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων είναι αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών

«Η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Κρίστιαν Σπαρ, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο ότι η Ελλάδα έχει κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο της προσαρμογής του προγράμματος στήριξης και της μείωσης των κρατικών δαπανών που επιβάλουν οι θεσμοί.

Ο κ. Σπαρ ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές αρχές τους δημοσιονομικούς στόχους στο σύνολό τους, αλλά η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων παραμένει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλαδή του σημερινού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρέμεινε σχετικά σταθερός από το 2010 και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους πυροσβέστες αυξήθηκε ελαφρά (κατά 3,6%) μεταξύ του 2010 και του 2018. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο αριθμός των πυροσβεστών στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός από το 2011 έως το 2018 και κατέληξε λέγοντας πως το Πυροσβεστικό Σώμα εξαιρείται από τον κανόνα που ισχύει για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα