ΕΕ: Δεν έχουμε τελειώσει με το νόμο Κατσέλη

Είναι θετικό το μήνυμα που θέλω να στείλω για την Ελλάδα, τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.
Είναι ξεκάθαρη η πρόοδος, και ιδιαίτερα στο δημοσιονομικό κομμάτι, με το πρωτογενές πλεόνασμα, σημείωσε.
Οπως είπε, τα περισσότερα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί. Τα υπόλοιπα είναι σε καλό δρόμο και η κουβέντα σήμερα θα επικεντρωθεί σε ένα πράγμα, το νέο πλαίσιο προστασίας για τα νοικοκυριά (που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη). Υπάρχει πρόοδος και σε αυτό αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν και είμαι αισιόδοξος ότι με καλή πρόθεση και δουλειά τις επόμενες μέρες θα λυθούν όλες οι εκκρεμότητες και θα μπορούμε να εκταμιεύσουμε τα κεφάλαια 1 δισ. από τα ANFAs για την Ελλάδα, στη χειρότερη περίπτωση στο Eurogroup του Απριλίου.
Είναι σημαντικό το σήμα που δίνεται στις αγορές και ευελπιστώ ότι το σήμα που θα δοθεί μετά το Eurogroup για την Ελλάδα θα είναι θετικό, είπε ο κ. Μοσκοβισί.
Την εκκρεμότητα αναφορικά με το επόμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ανέδειξε και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βαλ. Ντομπρόβσκις πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Θα εξετάσουμε την μετά πρόγραμμα επιτήρηση της Ελλάδας και την εφαρμογή των δεσμεύσεών της. Εχουμε ήδη δημοσιεύσει την έκθεση και διαπιστώνουμε ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα είναι ευρύτερα στο σωστό δρόμο (on track)», δήλωσε.
«Το κύριο θέμα που εκκρεμεί είναι αυτό της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Και σε αυτό το θέμα μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά δεν καταλήξαμε ακόμα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα