Εγρήγορση στην Αθήνα μετά τις ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Το κλίμα«χαλάρωσης» στο οποίο βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι ελλληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών δεν προκαλεί κανένα εφησυχασμό στην Αθήνα, αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία από τις ανακοινώσεις που Τούρκοι υπουργοί και αξιωματούχοι έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα και με τις οποίες προαναγγέλλουν γεωτρήσεις στη Μεσόγειο τις επόμενες εβδομάδες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr , ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την 5η Οκτωβρίου, όταν και αρχίζει η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Παράλληλα, ανάλογη εγρήγορση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Ενδεικτικό της κατάστασης αυτή είναι και η σύλληψη των δύο τούρκων στρατιωτικών την προηγούμενη Κυριακή, η οποία οφείλεται και στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον Έβρο, με ενίσχυση των περιπόλων σ΄ ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή.

Στην ΠΑ η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο την διατηρεί έτσι κι αλλιώς πάντα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία απ΄ αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας με δεδομένη την εσωτερική της κατάσταση δεν μπορεί να προβλεφθεί και γι΄ αυτό η Αθήνα προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα