Εγκρίθηκε ο έκτακτος μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας από την Ε.Ε. για το προσφυγικό

belgio-komision-arxeio-31449849201Το Συμβούλιο της Ε.Ε. υιοθέτησε τον κανονισμό για τη δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε., που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άλλα κράτη-μέλη τα οποία δέχονται πιέσεις από την άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στο έδαφός τους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι περίπου 35.000 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται, επίσης, ότι με τη σημερινή απόφαση, δίνεται η δυνατότητα στην Ε.Ε. να παράσχει άμεση και αποτελεσματική στήριξη για την πολύ δύσκολη κατάσταση που αναπτύσσεται με ταχύτητα.

«Η απόφαση δείχνει ότι η Ε.Ε. στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η ολλανδική προεδρία θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι τα απαραίτητα κονδύλια της Ε.Ε. θα κινητοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Μπερτ Κέντερς, υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας και προεδρεύων του Συμβουλίου.

Η βοήθεια που θα παρασχεθεί στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού έκτακτης στήριξης, περιλαμβάνει τροφή, στέγη, νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής συμφωνίας που επετεύχθη στην επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των χωρών μελών της Ε.Ε. στις 9 Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα