Εγκρίθηκε η συμφωνία για το Ελληνικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο

E3CD7DE2CFBC8706B170A6DA3F919122Εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο κατανόησης το οποίο υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development τον περασμένο Ιούνιο και αφορά στη σύμβαση αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Το μνημόνιο κατανόησης αποτελεί επικαιροποίηση της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών της Ελληνικόν Α.Ε. που υπεγράφη στις 14 Νοεμβρίου του 2014.

Με την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή της επικαιροποιημένης σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development, που ηγείται του σχήματος που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων.

Έως το φθινόπωρο θα πρέπει να έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη σύμβαση και από τη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλαση στο Ελληνικό η οποία αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την οικονομία.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στο ποσό των οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 70.000 νέες θέσεις εργασίας όταν το έργο θα βρίσκεται στην πλήρη ανάπτυξή του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα