Εγκρίθηκε η ανάπλαση της λεωφόρου Φυλής από την Περιφέρεια Αττικής

Το περιφερειακό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Γιάννη Βασιλείου, ενέκρινε την ανάπλαση της λεωφόρου Φυλής συνολικού μήκους 3.600 μέτρων, έργο χρηματοδοτούμενο από πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσόν των 4.981.000 ευρώ.

Στόχος είναι η λειτουργική, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της λεωφόρου, με σκοπό, όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλείου, “τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και των διερχομένων, καθώς θα επιλυθεί και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλεί η άναρχη στάθμευση, ενώ θα βελτιωθεί ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός και θα αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούνται κατά μήκος της οδού”.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της λεωφόρου Φυλής, στο δήμο Φυλής, σταθερής διατομής με πεζοδρόμια επίσης σταθερού πλάτους, κατάλληλα και για ΑΜΕΑ με την κατασκευή ραμπών αμαξιδίων, λωρίδας τυφλών και διαβάσεων πεζών, οδοφωτισμό και αποχετευτικά έργα ομβρίων, αποκλειστικά για την απορροή του καταστρώματος της λεωφόρου. Παράλληλα θα βελτιωθεί η σήμανση και θα οριοθετηθούν θέσεις στάθμευσης σε εσοχές πεζοδρομίων, με ανάλογη διαρρύθμιση και στις στάσεις των λεωφορείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα