Εγκατέλειψε τον Μαδούρο ο στρατιωτικός ακόλουθος του στις ΗΠΑ

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ, ο συνταγματάρχης Χοσέ Λουίς Σίλβα, εγκατέλειψε την κυβέρνηση Μαδούρο και ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει ως ηγέτη τον Χουάν Γκουαϊδό, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης που αυτοανακυρήχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.
Σε βίντεο, που έχει μαγνητοσκοπηθεί στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσιγκτον, ο Σίλβα εμφανίζεται να καλεί «τους συντρόφους του στις ένοπλες δυνάμεις να αναγνωρίσουν ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό, ως τον μόνο νόμιμο πρόεδρο».
Στο ίδιο βίντεο ο Σίλβα λέει μεταξύ άλλων «στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερο στρατηγοί παρά λοχίες».

«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν βασικό ρόλο στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Σας παρακαλώ, αδέλφια, μην επιτεθείτε στον λαό μας», εμφανίζεται να λέει.
Αργότερα, δήλωσε στο Reuters ότι άλλοι δύο προξενικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ έχουν επίσης αναγνωρίσει ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό, που με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σίλβα και κάλεσε κι άλλους να τον ακολουθήσουν.
Απ’ την πλευρά το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντιμίρ Παντρίνο χαρακτήρισε τον Σίλβα ένοχο για προδοσία, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του με τη λέξη «προδότης».
Νωρίτερα, ο  Παντρίνο με ανάρτηση στο twitter δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποκηρύσσουν κάθε πρόεδρο ο οποίος αυτοαναγορεύεται ή επιβάλλεται από «σκοτεινά συμφέροντα».
AP Photo

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα