«Είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που βασίσαμε την αντιμετώπιση της κρίσης στην πολιτική λιτότητας»

«Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό η κυβέρνηση έκανε ό,τι έπρεπε», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός τόνισε πως «για να υπάρξει πλήρης εικόνα για το πού πήγαν τα 70 εκατ. που έδωσε η ΕΕ για το προσφυγικό στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει απολογισμός» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει τα χρήματα της Κομισιόν ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για το οποίο προορίζονται, γιατί εποπτεύονται από ελεγκτικούς μηχανισμούς».

«Από τη στιγμή που υπάρχει χιονιάς και δεν υπάρχουν θερμαινόμενες σκηνές, αντιμετωπίζεται όπως πρέπει. Αν χτυπήσει τις ΗΠΑ, το πιο οργανωμένο κράτος, ένας τυφώνας, βλέπετε τι θέματα αντιμετωπίζουν. Κάποια πράγματα όσο και αν τα οργανώσεις είναι πρακτικά αδύνατο να τα αντιμετωπίσεις επαρκώς», είπε ακόμη, σχολιάζοντας τις εικόνες με τις θαμμένες σκηνές των προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας.

Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, ο κ. Μάρδας σημείωσε πως «όταν χαράσσεται μια στρατηγική, μπαίνουν κάποιοι στόχοι» και επεσήμανε:

Δικός μας στόχος ήταν να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση στις 5 Δεκεμβρίου και κυνηγήσαμε αυτό το ορόσημο. Από τη στιγμή που δεν πιάνεις τους στόχους και υπάρχουν αποκλίσεις, εξετάζεις ποιος ευθύνεται.

«Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι βλέπουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει με ταχύτερους ρυθμούς αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πέντε χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άγγιξαν καν. Ολοκληρώθηκαν σκληρά ντοσιέ, όπως οι πρόωρες συντάξεις, που έπρεπε να έχει γίνει από το 2011», υπογράμμισε.

«Είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που βασίσαμε την αντιμετώπιση της κρίσης στην πολιτική λιτότητας», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε:

«Κάναμε τα αυτονόητα, διαβάσαμε τον προϋπολογισμό γραμμή-γραμμή για να περιορίσουμε τη σπατάλη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα