Δ.Τσιόδρας: Το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Αφού αναφέρθηκε στις παλινωδίες της κυβέρνησης κατά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι η χώρα ακόμη δεν έχει πατήσει σε στέρεο έδαφος, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη με τους εταίρους μας: «Πρώτα από όλα, έχουμε πολύ δύσκολα μέτρα προς ψήφιση μπροστά μας. Έπειτα, δε μπορείς να μιλάς για πραγματική έξοδο από την κρίση αν δεν εισέλθεις σε τροχιά ανάπτυξης και δεν έρθουν επενδύσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη στάση του κόμματος αναφορικά με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος τύπου διευκρίνησε ότι ακόμη δεν έχει συγκληθεί ΚΟ και δε θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις της, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το Ποτάμι δεν προτίθεται να δώσει θετική ψήφο.

«Το θέμα με την ψήφο εμπιστοσύνης το θεωρούμε κοροϊδία. Αν το εννοούσε ο κ. Τσίπρας, θα έπρεπε να είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του κατά τη συζήτηση για το τρίτο Μνημόνιο στη Βουλή, το οποίο αποτελεί κορυφαία επιλογή της κυβέρνησής του», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, στην απώλεια 16 χιλιάδων θέσεων εργασίας τον τελευταίο μήνα, λόγω της επιβολής περιορισμού στην κίνηση των κεφαλαίων (Capital Controls), καθώς και στο ασταθές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας: «Γι’αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να μιλάμε. Όταν μιλάμε για προγράμματα, για μεγάλες αλλαγές κλπ, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πώς θα μπει η ελληνική οικονομία σε μια τροχιά ανάπτυξης, ύστερα από 7 χρόνια ύφεσης. Θα προτιμούσα να συζητάμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ανεργίας, όχι τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα