Δ. Τζανακόπουλος σε Χατζηδάκη: Την επόμενη φορά να βγάλετε σκίτσο του Αρκά, οι πίνακες δεν σας πάνε

Μετά την χτεσινή σφοδρη αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, για το θέμα των φόρων και της ανάπτυξης, όπου ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας πίνακες, οι οποίοι, όπως παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρονταν στη μεταβολή των φόρων, συνέχεια δίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και σήμερα με τη  ανάρτηση νέου πίνακα.

 (Δείτε την χτεσινή αντιπαράθεση):

«Αναρτώ τους πίνακες για φόρους, ανάπτυξη κ ασφαλιστικό που αμφισβήτησε χθες ο κ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ. Δεν απαιτώ ούτε συγγνώμη ούτε επανόρθωση από κυβέρνηση και κυβενρητικό εκπρόσωπο. Ο καθένας έχει την ταυτότητα και τη διαδρομή του. Εγώ θέλω απλώς να είμαι εντάξει απέναντί σας!» έγραψε σήμερα στο Twitter του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης προκαλώντας την άμεση απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος έγραψε:«Την επόμενη φορά κύριε Χατζηδάκη να βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε».

Επιπλέον ο Δ. Τζανακόπουλος μέσω της σελίδας του έδωσε αναλυτικά στοιχεία, με τα οποία αποδεικνύει πόσο ανυπόστατοι είναι οι πίνακες που παρουσίασε ο Κ. Χατζηδάκης. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Χθες παρουσίασε ένα πίνακα που αποτυπώνει τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα.

Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σήμερα όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται αλλά ζητάει και τα ρέστα.

Ο νέος πίνακας που παρουσίασε – σήμερα – δείχνει μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% ΑΕΠ!

Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κος Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;

Του παρουσιάζω λοιπόν τον πίνακα της Eurostat που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην ΕΕ και την 6ηστην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και το  μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης:

 

Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο κύριος Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη.

Ποιος;

Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014. Οι άριστοι τεχνοκράτες της ΝΔ δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στο ασφαλιστικό τώρα που ο κος Χατζηδάκης τολμά να επικαλείται ως επιχείρημα. Τον ενημερώνω ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα  κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ. Και παρ’ όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις.

Να και ο πίνακας εξαιρετικά αφιερωμένος στον κο Αντιπρόεδρο:

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Όσο για τις 21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε  ο κος Χατζηδάκης, αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας. Εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η ΝΔ και είχε ψηφίσει ο ίδιος.

Συμπεριλαμβάνει επίσης τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012. Μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισιοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%.

Φαίνεται ότι ο κος Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και το μηχανισμό της προπαγάνδας του..

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, προκάλεσε το θέμα των φόρων και της ανάπτυξης, με τον κ. Τζανακόπουλο να κατηγορεί τον συνομιλητή του ότι παρουσιάζει ψευδή στοιχεία. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας πίνακες, οι οποίοι, όπως παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρονταν στη μεταβολή των φόρων.

«Είστε ψεύτης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και στη συνέχεια χαρακτήρισε κωμικό τον ισχυρισμό του κ. Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον για πρόθεση «να δημιουργήσει σύγκρουση», ώστε «να μην γίνει συζήτηση», «παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα