Δ. Τζανακόπουλος: Ο νέος δράκος στο παραμύθι της Ν.Δ. είναι η μείωση του αφορολόγητου

Ο νέος δράκος στο παραμύθι είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου που δήθεν θα απορροφήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2020 και μετά, σχολιάζει σε μήνυμά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Μετά την περικοπή των συντάξεων -που προς απογοήτευση της ΝΔ δεν εφαρμόστηκε ποτέ– ο νέος δράκος στο παραμύθι είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου που δήθεν θα απορροφήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2020 και μετά. Η ΝΔ παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχιλιάζοντας τη νέα αντιπολιτευτική τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, για να υποτιμήσει τη σημασία της αύξησης του κατώτατου μισθού,  επικαλείται το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου το 2020.

Όπως σχολίασε σχετικά και η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ “Realfm 97,8”, «η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, παρότι είναι μία σημαντική αύξηση δεν οδηγεί σε υπέρβαση του αφορολόγητου ορίου».

«Ο κατώτατος μισθός παραμένει στο αφορολόγητο όριο για το 2019» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «σε όσους επικαλούνται το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου το 2020, θα συνιστούσα να μη επενδύουν σε αυτή την αντιπολιτευτική γραμμή γιατί θα εκτεθούν, όπως συνέβη και με την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα