Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης φλερτάρει στενά με ακροδεξιές ομάδες (βίντεο)

Στόχος της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει με 151 ψήφους δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Open.

Αναφερόμενος στην στάση του κ. Θεοδωράκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών υπενθύμισε ότι ¨”ο κ. Θεοδωράκης με δημόσιες δηλώσεις του έδειχνε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα ταυτοτικό ζήτημα για αυτόν ενώ αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ γιατί δεν συμφωνούσε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα χρειαστεί να αλλάξει απολύτως όσα έλεγε όλο τον προηγούμενο καιρό σε δημόσιες δηλώσεις του” πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ενώ για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι “πήρε βουλευτή από το Ποτάμι” ο κ. Τζανακόπουλος αντέτεινε ότι η Ν.Δ. έχει πάρει 3 βουλευτές από το ΠΟΤΑΜΙ και με αυτή την έννοια φαίνεται η κριτική να γίνεται με “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Σε δύσκολη θέση ο κ. Θεοδωράκης

Εφόσον ο κ. Καμμένος απέσυρε την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση θα μπορούσε να την λάβει μόνο με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο κ. Δανέλλης έχει δηλώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κορυφαίας σημασίας και προχώρησε σε αυτή την πολιτική κίνηση ευθύνης.

Πως γίνεται να συμψηφίζονται αυτά τα δύο ζητήματα; ρώτησε ο κ. Τζανακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει πει ο ίδιος, ότι δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται.

Θα έχει να αντιμετωπίσει πολιτικό πρόβλημα ο κ. Θεοδωράκης διότι δεν έχει πειστικούς λόγους για την αλλαγή στάση του στο θέμα των Πρεσπών συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει για την κατάθεση της Συμφωνίας, ωστόσο εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι οι 151 ψήφους υπέρ.

Εξαιρετικά επικίνδυνη έκρινε τη στάση του αρχηγού της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκη, με δεδομένη τη μη καταδίκη της προσπάθειας εκφοβισμού. Ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει παρακρατικές μεθόδους και φαίνεται ότι φλερτάρει στενά με ακροδεξιές ομάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα