Δ. Τζανακόπουλος: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φταίνε για την κατάσταση με την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιχειρήσει να φορτώσει εξ ολοκλήρου στους προηγούμενους την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην  αποκομιδή των σκουπιδιών και τους χιλιάδες συμβασιούχους των Δήμων. 

Όπως είπε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Α. Λοβέρδου της ΔΗΣΥ, “η όλη κατάσταση έχει να κάνει με τις πρακτικές ομηρίες του παρελθόντος” ενώ τόνισε πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης στο πρόβλημα των  συμβασιούχων προσέκρουσαν σε συνταγματικούς περιορισμούς.

“Η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να επιλύσει αυτό το ζήτημα, θεωρώντας ότι το κάνει στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης. Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να δούμε με ποιο τρόπο διαχειρίζεται, και ως προς την ερμηνεία της νομοθετικής διάταξης, αλλά και τη συνταγματική ερμηνεία για το σύνολο της υπόθεσης, και από εκεί και πέρα θα δούμε τον τρόπο που θα κινηθούμε”, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι να αναπαραχθούν μια σειρά από νομικές πρακτικές του παρελθόντος που στόχευαν να δημιουργήσουν εκλογικές πελατείες χρησιμοποιώντας εργαζόμενους ως ομήρους ή να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να δοθούν μια σειρά από υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου με μεγάλο κόστος σε εργολάβους, αλλά να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ πριν από ενάμιση μήνα η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε στην υπουργό Εσωτερικών, Όλγα Γεροβασίλη, να φέρει το θέμα στη Βουλή ώστε τα κόμματα να συμβάλλουν με τις προτάσεις για λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων εκείνη δεν το είδε θετικά και με την τοποθέτησή της υποσχέθηκε μονιμοποιήσεις.

Ειδικά για το τελευταίο  ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε  στην “πανσπερμία εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, η οποία έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση εργασιακής ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων”. και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε και στα νοσοκομεία, και για τους συμβασιούχους που δουλεύουν στην καθαριότητα, να ομαλοποιήσει αυτή την κατάσταση.

Να δημιουργήσει εργασιακές σχέσεις, οι οποίες θα σέβονται την εργασιακή αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, τους οποίους το ελληνικό κράτος πολλές φορές τούς εκμεταλλεύτηκε και τούς χρησιμοποίησε ως εκλογική πελατεία και πολλές φορές δημιούργησε προβλήματα που ήταν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμα, με δεδομένους κιόλας τους γνωστούς νομικούς και συνταγματικούς περιορισμούς”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα