Δ.Τζανακόπουλος: Καμία υποχώρηση σε παράλογες απαιτήσεις

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε  ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στη δεύτερη αξιολόγηση, αλλά και στην προσπάθεια των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ν’ αποκρύψουν το θέμα με τον πόθεν έσχες της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

«Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και με προσήλωση, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η δεύτερη αξιολόγηση. Από τη δική μας πλευρά υλοποιούμε τα συμφωνηθέντα και επιδιώκουμε μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη και χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Θέλω να θέσω ένα θέμα τεράστιας σημασίας που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και αφορά την αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών. Η αξιωματικής αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια που σχετίζεται με τις καταγγελίες για την απόκρυψη του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη.

Με διαρκείς παρεμβάσεις στελεχών της, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μην προβάλλονται δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα. Και σαν μην έφτανε αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ευθέως χθες τη δημόσια τηλεόραση για την αυτονόητη επιλογή της να προβάλει τις δηλώσεις αυτές», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αποκορύφωμα της προσπάθειας ελέγχου της αντικειμενικής ενημέρωσης ήταν η αμήχανη άρνηση του κ. Κουμουτσάκου να παραβρεθεί σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, προβάλλοντας το έωλο επιχείρημα ότι η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί να εγγυηθεί την αμεροληψία και την ίση μεταχείριση των πολιτικών δυνάμεων.

Η τακτική του εκβιασμού που ακολουθείται από τη Νέα Δημοκρατία και ενορχηστρώνεται από τον κ. Μητσοτάκη και την ηγετική του ομάδα δεν τιμά τον πολιτικό φιλελευθερισμό για τον οποίο υποκριτικά ομιλούν στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε βεβαίως προωθεί τον δημοκρατικό διάλογο και την χωρίς περιορισμούς ενημέρωση.

Σε πείσμα αυτής της τακτικής η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει πειστικά σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στο πόθεν έσχες της συζύγου του».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να απαντήσει:

  • Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές;
  • Πόσο κόστισε το ακίνητο το οποίο αγοράστηκε στο Παρίσι;
  • Από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του ακινήτου;
  • Είναι αληθές ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ;  

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις τελευταίες μέρες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει μια ακραία, ασυνάρτητη, αντιπολιτευτική τακτική την οποία έχει αναλάβει εργολαβικά ο ακροδεξιός, Άδωνις Γεωργιάδης. Μια τακτική συκοφαντιών, ψευδών και χυδαιολογίας που συμπαρασύρει το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι στόχος της διαπραγμάτευσης είναι να επέλθει μία συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη και να μπει η χώρα μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και με σειρά από κοινωνικά μέτρα επιχειρούμε καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης προκειμένου να ανακάμψει η χώρα και να δώσουμε τη μάχη των εκλογών το 2019″, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής δήλωσης «να καταθέσει το πόθεν έσχες της συζύγου του» και να απαντήσει πειστικά στα ερωτήματα που γεννώνται εάν μεταξύ άλλων υφίστατο «κοινή εταιρεία με τον κ.Παπασταύρου».

«Δεν υπάρχει πρόθεση και διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα» επανέλαβε ο κ.Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι διαπιστώνει διάθεση για συμφωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα