Δ. Τζανακόπουλος: Καμία λαϊκή πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί

«Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι «καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπληστειριαστεί».

«Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια τραπεζών και αυτό είναι δέσμευση» ξεκαθάρισε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι δεν νοιώθει απομακρυσμένος καθόλου από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κατανοητές» τις  «διαμαρτυρίες για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ωστόσο και οι πολίτες που αντιδρούν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους για το για ποιες κατοικίες αντιδρούν».

Ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι ισχύει η ρύθμιση στα κόκκινα δάνεια ως την 31.12.2018 ο νόμος Κατσέλη-Σταθάκη και πρόσθεσε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά προστατεύονται με αποτελεσματικό τρόπο. «Το 70% της πρώτης κατοικίας προστατεύεται πλήρως και  μέχρι 200.000 ευρώ».

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση το πέτυχε αυτό μετά από διαπραγμάτευση καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών ήταν αρχικά πολύ πιο δυσμενείς και κάλυπταν μόνο το 25% της α’ κατοικίας.

«Εντελώς διαφορετικό να εκπληστειριάζονται με αναγκαστικό τρόπο βίλες και διαφορετικό η λαϊκή κατοικία. Οι κατοικίες που εκπληστειριάζονται έχουν υψηλότατα ποσά χρέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις για τους πλημμυροπαθείς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ένα συνολικό πλάνο για τη Δ. Αττική που έχει ήδη συζητηθεί με τον πρόεδρο Γιούνκερ και την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Οι αιτίες της καταστροφής έχουν κυρίως να κάνουν με τα συσσωρευμένα προβλήματα που σχετίζονται με την άναρχη δόμηση. Επιπλέον αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει προϋπολογίσει τόσα χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα. Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι από αύριο ξεκινά η καταβολή της ενίσχυσης των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς.

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα