Δ. Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. εστιάζει σε μεμονωμένες καταστάσεις για να δημιουργεί εντύπωση χάους

«Η αντιπολίτευση και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να εστιάζει σε ειδικές και μεμονωμένες καταστάσεις ώστε να δημιουργεί εντύπωση χάους και ανομίας, έτσι όπως συνηθίζει να την ονομάζει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών, χθες Δευτέρα στο Πρωτοδικείο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η επίθεση κατά των αστυνομικών «είναι ένα καταδικαστέο περιστατικό, μια αδιανόητη ενέργεια, αλλά πρέπει να σας πω ότι τέτοια περιστατικά είχαν υπάρξει και στο παρελθόν, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Επομένως το ζήτημα είναι ευρύτερο, είναι μεγαλύτερο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολύ μεγάλη σαφήνεια έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στις αναγκαίες έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης».

Για το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεχθεί τις θέσεις και της ελληνικής κυβέρνησης. «Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τη θετική έκβαση στη συγκεκριμένη συζήτηση», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι ένα περίπλοκο νομικό, πολιτικό και γενικότερα κοινωνικό ζήτημα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δικαστική εξέλιξη και μελετά τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν δομές και θεσμοί που «ξεβολεύονται».

Σχετικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, όπως και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα