Δ. Τζανακόπουλος: Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει Παρούσα στο #athenspride2018 (βίντεο)

«Όλους και όλους εκείνους που αγωνίζονται για ένα κόσμο ελευθερίας και ισότητας” χαιρέτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα στο επίπεδο της κατάργησης των έμφυλων διακρίσεων και της κατοχύρωσης της ταυτότητας φύλου.

“Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή, τεράστια συγκίνηση που για πρώτη φορά μπορώ να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει Παρούσα στο Athens Pride” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από την εξέδρα του 14ου Athens Pride.

“Σε αυτή τη γιορτή για τη ζωή, την ισότητα, την αγάπη, την ελευθερία, τον έρωτα. Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης όλων εκείνων που έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο, τη δουλειά, στο στρατό. Για όλους και όλους εκείνους που αγωνίζονται για ένα κόσμο ελευθερίας και ισότητας” τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος ενώ αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα στο επίπεδο της κατάργησης των έμφυλων διακρίσεων και της κατοχύρωσης της ταυτότητας φύλου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να δικαιωθούν οι αγώνες οι δικοί σας και οι δικοί μας, το σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση όλων εκείνων των απολιθωμένων νόμων που υπήρχαν στον ποινικό κώδικα και πάνω απ’ όλα το νομοσχέδιο που είναι πια νόμος του κράτους που επιτρέπει στην καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως εκείνος, εκείνη νοιώθει, ο νόμος δηλαδή για την ταυτότητα φύλου”.

Κατ. Μπρ./Αυγή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα