Δ.Τζανακόπουλος: Εφικτός ο στόχος για έξοδο από την επιτροπεία το 2018

“Οι οικονομικές προϋποθέσεις για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 έχουν διαμορφωθεί, η χώρα έχει περάσει σε φάση ανάπτυξης, οι τεχνικές και πολιτικές προϋποθέσεις μπορούν να διαμορφωθούν στο πλαίσιο της συζήτησης μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Ο στόχος είναι εφικτός και επιτεύξιμος” τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ “Κόκκινο” ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτώμενος για το εάν τα μέτρα κοινωνικών παροχών που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, απάντησε ότι όσοι το υποστηρίζουν, “δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική και την πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις κοινωνικές της αναφορές”.

“Από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν πήραμε εντολή να εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Ιουλίου, έχουν γίνει πάρα πολλά για την άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών των μνημονίων. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αποτελεί πολιτική προεκλογικού χαρακτήρα και αυτό θα επιβεβαιωθεί με το πέρασμα του χρόνου” τόνισε.

Αναφερόμενος στις περικοπές του ΕΚΑΣ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν υπογράφηκε η συμφωνία με τους θεσμούς, “παρά το γεγονός”, όπως είπε, ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η περικοπή του ΕΚΑΣ, η θέση των δανειστών ήταν πλήρως αδιάλλακτη και απαίτησαν την περικοπή, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναμορφωθεί το πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής.

“Πετύχαμε ώστε η περικοπή να γίνει σταδιακά” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι σήμερα “υπάρχουν σκέψεις και προκαταρκτικές επεξεργασίες για να επανορθωθεί μια μεγάλη κοινωνική αδικία”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα