Δ. Τζανακόπουλος : Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ;

Απάντηση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Δ. Τζανακόπουλου προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου.

Αναλυτικά, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει:

Ο κ. Κικίλιας ας αφήσει τις αντανακλάσεις στους καθρέπτες και ας απαντήσει ευθέως:

-Είναι πρόθυμη η ΝΔ να στηρίξει τις παράλογες απαιτήσεις νέων μέτρων του ΔΝΤ μετά τη λήξη του προγράμματος όπως είπε ο Αντιπρόεδρός της;

– Εξακουθεί η ΝΔ να θεωρεί την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μια «ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς»;

Και κάτι τελευταίο. Διατήρηση πλεονάσματος μέσου όρου 4% και μάλιστα μέχρι το κοντινό 2030 είχε μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Αν ψάχνει ο κ. Τζανακόπουλος πρόθυμους, καλύτερα να πάρει τον κ. Τσίπρα και να τον πάει στον καθρέφτη», είπε νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ρ/σ «Βήμα FM».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «υπέγραψαν και εκχώρησαν τον εθνικό μας πλούτο, την περιουσία μας για 100 χρόνια, αποδέχθηκαν πλεονάσματα 3,5 % σε ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα που θα δούμε πόσα χρόνια είναι και ναρκοθέτησαν την πορεία της χώρας».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο, στο 3ο μνημόνιο plus και θα τη βάλει τώρα φαρδιά πλατιά στο 4ο μνημόνιο.

«Άρα, η λέξη “πρόθυμοι” κανείς πρέπει να τη σκέπτεται δύο φορές όταν την εκστομίζει για την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ένα άλλο, διαφορετικό πολιτικό πλάνο και οικονομική πρόταση», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως το πλαίσιο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό αν κανείς – όπως είπε – παραδεχτεί ότι χρειάζεται μια συνολική ατζέντα εξόδου από την κρίση.

«Ένα εθνικό σχέδιο, επιθετικό σχέδιο, σχέδιο επιθετικών μεταρρυθμίσεων, εμπροσθοβαρές πλάνο, τέτοιο που θα μειώσει τις δαπάνες, θα μειώσει τη φορολογία, θα αυξήσει τις δουλειές που έχουν τόσο ανάγκη τα νέα παιδιά στη χώρα μας, και θα δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που η διαπραγμάτευση σε μορφές κανονικότητας και όχι ψευτοτσαμπουκά, θα έχουν αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

«Λέμε δεν μπορεί να παραχθεί άλλη πολιτική με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων όπως κάνει μόνιμα ο Τσίπρας και χρειάζεται να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας με επενδύσεις», συνέχισε, τονίζοντας πως «μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει επενδύσεις».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι δηλητηριάζει και διχάζει την ελληνική κοινωνία και πως «έχει βιώσει στο πετσί του ο Έλληνας τις διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Βαρουφάκη».

Σχετικά με όσα είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, είπε πως «δεν ανεχόμαστε κανένας -πόσο μάλλον ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- να τολμάει να βγαίνει να εκστομίζει τέτοια πράγματα και βουβά το Μαξίμου να παρακολουθεί».

«Αυτό το μπρος-πίσω και τα μισόλογα του κ. Παρασκευόπουλου, δεν μπορούν να ξεπλύνουν το παρελθόν και άρα τις διαχρονικές υπόγειες διαδρομές που φαίνεται ότι υπάρχουν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι «το 2014 ψήφισαν μαζί για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Λίγο μετά, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε ότι έχουμε 198 βουλευτές για να ψηφίσουμε από την επόμενη Βουλή την απλή αναλογική, εννοούσε και τους βουλευτές της ΧΑ και ύστερα το ταξίδι του κ. Καμμένου με τον κ. Κασιδιάρη και τους βουλευτές της συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο Καστελόριζο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα