Δ. Τζανακόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Κολομβία (βίντεο)

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε εισαγωγικά:

Μεγάλη μερίδα του τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ καθώς τα όσα επιβεβαίωσε δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα όσο & από την ΝΔ & τον κο Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγ. 2018 ενώ και ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, κ. Γκουρία, επιβεβαίωσε εκ νέου πριν λίγο ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Μεγάλη μερίδα του Τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει τη συνεδρίαση του προηγούμενου EG καθώς δεν επιβεβαίωνε τα τρομοκρατικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο.

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάσε ο ΥΠΟΙΚ χαιρετίστηκε από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, ενώ καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία..

Στο EG της 21/6 αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα. Προοπτική που δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή.

H πιστοληπτική γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρχε μόνο στην φαντασία της: Δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας.

Η ΝΔ ξαναέθεσε θέμα εκλογών για το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαίωνοντας τελικά αυτό που αμφισβητεί: Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα. Διαβεβαιώνουμε ΝΔ & κο Μητσοτακη πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και παραεξουσίας διαφόρων ολιγαρχών που θεωρούν ότι  οι πολίτες, η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, οι δημοκρατικοί θεσμοί τους χρωστάνε.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μέτωπο με την συμμορίτικη ασυδοσία, την αυταρέσκεια και την προσβλητική για τη δημοκρατία αλαζονεία αυτού του συστήματος οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Ο κ. Μαρινάκης πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες.

Τα άθλια δημοσιεύματα δεν θα μείνουν αναπάντητα

Ανακοινώνουμε ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής.

Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του Κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις.

Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία. Και καλούμε τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη: 1. Να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης 2. Να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει ενα διωκόμενο επιχειρηματία.

Ενημερώνουμε τον κ. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του ή θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους  απογοητεύσει ξανά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα