Δ. Στρατούλης: Σε πιο μνημονιακή κατεύθυνση ο κυβερνητικός ανασχηματισμός

stratoulis-to-programma-tis-thessalonikis-tha-efarmostei-w_hrΤην εκτίμηση ότι «ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι σε πιο μνημονιακή και σε πιο δεξιά κατεύθυνση» έκανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, ο κ. Στρατούλης σχολίασε: «Άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς», αφού μνημόνιο εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μνημόνιο θα εφαρμόζει και η ανασχηματισμένη κυβέρνησή τους και συνεπώς δεν αλλάζει η εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν πρόκειται όμως μόνο γι’ αυτό, δηλαδή για μια απλή ανακύκλωση προσώπων στα πλαίσια της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, αλλά επιπλέον έχουμε και μετατόπιση της κυβέρνησης σε πιο μνημονιακή, σε πιο αντικοινωνική, σε πιο δεξιά κατεύθυνση».

AdTech Ad

Εξηγώντας τη θέση του, ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε: «Αυτό σηματοδοτείται από την τοποθέτηση σε θέσεις κλειδιά, ως υπουργών, είτε “φίλων των Αμερικανών”, είτε πολιτικών προθύμων για την πιο γρήγορη προώθηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, που είναι στον πυρήνα της “διαπραγμάτευσης” κυβέρνησης-δανειστών, στα πλαίσια της Β΄ αξιολόγησης. Το ίδιο, επίσης, σηματοδοτείται και από τις εντολές του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο προς τους υπουργούς του, να “ξενυχτήσουν”, για να ολοκληρώσουν την Β΄ αξιολόγηση, με ό,τι αυτή σημαίνει για ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού μας και για ακόμα μια ταπεινωτική υποτέλεια της χώρας μας στους δανειστές της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα