Δ.Στρατούλης:«Εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ να εξετάσουμε το ζήτημα του εθνικού νομίσματος»

HǍmՋǭŐɊIхӠőٔǓʼnӯ/ ӔǠ֙ԏÑVɁ ϠՋŕԇӠԏՠӕщƁ ć̇ԑǓ ӔсԏՋǓ.(EUROKINISSI)

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον ALPHA 989 τόνισε πως η συμφωνία  των Βρυξελλών θα πρέπει να μείνει  «μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα,ο κ.Στρατούλης υπογράμμισε πως  ο ίδιος και οι σύντροφοί του στην Αριστερή Πλατφόρμα αγωνίζονται να  επανέλθει το ταχύτερο δυνατό σε αντιμνημονιακή ρότα το κόμμα και σε ρότα εφαρμογής των προγραμματικών του δηλώσεων.Επιπλέον,δήλωσε πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια   μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε  η κυβέρνηση να μην αναλάβει δεσμεύσεις με νέα συμφωνία έναντι των δανειστών της χώρας, που θα ακυρώνουν το πρόγραμμα του κόμματος.

Καταλήγοντας,αναφορικά με το εθνικό νόμισμα ο κ.Στρατούλης είπε «Είναι μια μεγάλη συζήτηση, η οποία έχει αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω και στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να είναι απαγορευμένη αυτή η συζήτηση. Ως εκ τούτου, χαρακτηρισμοί “συμμορία της δραχμής”, ποινικοποίηση των όποιων απόψεων του Γιάνη Βαρουφάκη ή της Αριστερής Πλατφόρμας είναι πράγματα ανεπίτρεπτα»ενώ πρόσθεσε «μπορούμε να δούμε το ζήτημα του εθνικού νομίσματος, εάν είναι να πεθάνουμε από την πείνα μέσα στο ευρώ».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα