Δ. Σταμάτης: Οι απόψεις Κατρούγκαλου για τις τουρκικές συγκεντρώσεις απηχούν την κυβέρνηση;

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, εξαπέλυσε πυρά προς τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με τη χθεσινή του δήλωση περί αποδοχής τουρκικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά κάνει λόγο για πρωτοφανή δήλωση, με την οποία δείχνει την «ασύγγνωστη, επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια της ελληνικής πραγματικότητας».

Και τούτο διότι πέραν των άλλων στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι. «Αφετέρου παρεμβαίνει ως μη όφειλε υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποσπάσει τους επαίνους του Τουρκικού Τύπου», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ρωτά αν οι απόψεις αυτές του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης και αν προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει στη χώρα μας προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων.

Το κείμενο της ερώτησης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : τον Υπουργό Εξωτερικών: κ. Νικόλαο Κοτζιά
Κύριε Υπουργέ,
Την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση Τουρκίας-Ευρώπης και αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων σε βάρος της Χώρας μας, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Κατρούγκαλος, με χθεσινές δηλώσεις του, τάσσεται κατά των Ευρωπαίων Εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα!
Με την πρωτοφανή δήλωση αυτή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια(;) της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας. Δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι .
Αφετέρου, παρεμβαίνει -ως μη ώφειλε- υπέρ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αποσπάσει τους επαίνους(!) του Τουρκικού Τύπου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Αν οι απόψεις αυτές του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών απηχούν τις απόψεις της Κυβέρνησης
2. Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επιτρέψει στη χώρα μας προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Ι. Σταμάτης

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα