Δ.Παπαδημούλης: Χουντικότερος της χούντας ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στο στόχαστρο του έθεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την προκλητική εμμονή του αντιπρόεδρου της ΝΔ από την εποχή που στεγαζόταν στο ΛΑΟΣ να «εξαφανίσει» τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

«Το να είναι κανείς χουντικότερος της χούντας 45 χρόνια μετά, συνιστά αντιδημοκρατική αθλιότητα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε «το να διαχωρίζει κανείς το αν οι νεκροί ήταν μέσα απ’ τον περίβολο ή έξω συνιστά προπαγανδιστική αλητεία».

«Το να χάσει κανείς τη ζωή του από έναν ελεύθερο σκοπευτή έξω από τον περίβολο, δεν κοστίζει λιγότερο στη δημοκρατία και στην οικογένειά του που τον έχασε, από έναν που βρισκόταν μέσα από τον περίβολο», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Μετά τις άθλιες δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που έλεγε και λίγα χρόνια πριν, ως ορφανό του Παττακού και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Καρατζαφέρη, ότι “η χούντα είχε αφήσει μια οικονομία κούκλα” κ.o.κ., ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά. Το ερώτημα είναι: Ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να λέει ο αντιπρόεδρός του τα ανάποδα από αυτόν, προκαλώντας την ιστορική αλήθεια και την δημοκρατία; Είναι αδύναμος μέσα στο κόμμα του ή συνειδητά επιλέγει μια γραμμή “άσε να λέω εγώ τα περί δημοκρατίας και να έχω και τους χουντικούς Γεωργιάδη και Βορίδη να μου μαζεύουν το ακροδεξιό ακροατήριο;” Είναι ανικανότητα και έλλειμμα ηγεσίας, ή άθλια μικροπολιτική σκοπιμότητα;».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τη συμφωνία Πολιτείας και Εκκλησίας χαρακτήρισε το κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου «αποφασιστικό βήμα εξορθολογισμού, αμοιβαία επωφελές», ενώ εκτίμησε ότι «πρέπει να προχωρήσει -και θα προχωρήσει- παρά τις αντιδράσεις».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα