Δ. Παπαδημούλης: Το ζητούμενο είναι να σχεδιάσουμε πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μετά το τέλος των μνημονίων

Οι ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα, χρειάζεται να συζητήσουν γύρω από τους στόχους της ανάπτυξης, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της αντιμετώπισης του κινδύνου της ακροδεξιάς και του ρατσισμού, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

 

«Αυτός ο διάλογος είναι επιβεβλημένος και για έναν παραπάνω λόγο. Γιατί, με την νέα σελίδα στην οποία ήδη έχουμε περάσει μετά τις αποφάσεις στο Eurogroup, το ζητούμενο είναι να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε πώς θέλουμε να είναι η Ελλάδα μετά το τέλος των μνημονίων και τι θα κάνουμε για να εγγυηθούμε το τέλος αυτής της άγριας επιτροπείας. Και, φυσικά αυτό απαιτεί ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, μακριά από τις παθογένειες που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σημερινή εκδήλωση, που διοργανώνει απόψε η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – στην οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει και θα είναι κεντρικός ομιλητής – ο κ. Παπαδημούλης (που είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής αυτής της πρωτοβουλίας) τόνισε πως «το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί ο διάλογος και η κοινή δράση ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις όλης της Ευρώπης, έτσι ώστε η Ευρώπη να αλλάξει πορεία και να προχωρήσει προς τα εμπρός. Να μην μείνει “καρφωμένη” στο παρόν το οποίο ολοένα και περισσότερο δεν αρέσει στους πολίτες και να μην γυρίσει στο εφιαλτικό παρελθόν που συνιστά η πρόταση της άκρας Δεξιάς. Αυτή η προοδευτική εναλλακτική που απαιτεί και προτάσεις και σχέδιο και συμμαχίες με ορίζοντα μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη ενωμένη, αλλά για να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών, αυτό θα είναι το αντικείμενο του διαλόγου».

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Παπαδημούλης, σημείωσε: «γύρω από τον στόχο της οριστικής εξόδου από την άγρια επιτροπεία μετά τον Αύγουστο του 2018 νομίζω ότι επιβάλλεται και διάλογος και η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση – παρά τις δεδομένες διαφορές – γιατί αυτό θα πιστωθεί αν το πετύχουμε όχι απλώς στην κυβέρνηση Τσίπρα, θα βοηθήσει τη χώρα και τον λαό της για δεκαετίες και θα ωφεληθεί απ’ αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση των επόμενων δεκαετιών».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως «…κάνει κακό και στις δυνάμεις του Κέντρου να είναι κολλημένες στη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, την ώρα των εκλογών- που θα αργήσουν- είναι βέβαιο ότι αυτή η πόλωση γύρω από τις δύο εναλλακτικές -ή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ- θα θέσει πιεστικά και συνθλιπτικά διλήμματα στις πολυδιασπασμένες δυνάμεις του Κέντρου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα