Δ. Παπαδημούλης προς Ε.Ε.: Να δοθεί προτεραιότητα στην Ελλάδα στην ψηφιοποίηση της διακυβέρνησης

Τις μεγάλες διαφοροποιήσεις εντός της Ε.Ε. στην ψηφιοποίηση της διακυβέρνησης και την καθυστέρηση της Ελλάδας, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ερώτησή του προς την Κομισιόν, σε συνέχεια της Ψηφιακής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτάει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «με ποιον τρόπο σκοπεύει να καλύψει το χάσμα που υπάρχει στις επιδόσεις μεταξύ κρατών-μελών» και αν «θα χρηματοδοτήσει την ψηφιοποίηση της διακυβέρνησης, με προτεραιότητα στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης».

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος, μεταξύ των 28 κρατών-μελών», υπενθυμίζει ότι στόχος της Ε.Ε. είναι η ενιαία ψηφιακή αγορά να έχει προχωρήσει ως το τέλος του 2018, ενώ οι πολιτικές και τα εργαλεία που θα συμβάλουν στη σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών στην κατεύθυνση αυτή, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εσθονικής Προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα