Δ. Παπαδημούλης: Προέχει μια δημοκρατική πανστρατιά για την ήττα της Λεπέν

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 Fm”, και σχολιάζοντας τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ότι αυτό που προέχει είναι η δημοκρατική πανστρατιά για την ήττα της (σ.σ. προέδρου του Εθνικού Μετώπου) Μαρί Λεπέν.

 

“Αυτό που προέχει είναι η δημοκρατική πανστρατιά για την ήττα της ακροδεξιάς Λεπέν που σημαίνει ψήφο υπέρ του (σ.σ. κεντρώου) Μακρόν και από όσους έχουν επιφυλάξεις ή διαφωνίες με τμήματα του προγράμματός του και ήδη αυτό φαίνεται να συμβαίνει […]. Ο (Εμανουέλ) Μακρόν είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος κερδισμένος”, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης.

“Αυτό που θέλω να υπογραμμίσω” – συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης είναι ότι “για πρώτη φορά αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, (Φρανσουά) Φιγιόν και (Μπενουά) Αμόν μένουν εκτός […] αυτό σημαίνει ‘σεισμός’ και αλλαγή σελίδας”.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, επίσης, ότι “νομίζω ότι το συμφέρον και για τη χώρα μας, όχι μόνο για τη Δημοκρατία και για την Ευρώπη, είναι η ήττα της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν και θεωρώ ότι αν εκλεγεί ο Μακρόν πρόεδρος, τότε αυτή η φιλική προς την Ελλάδα στάση της Γαλλίας όλο το τελευταίο διάστημα σε θέματα διαπραγμάτευσης, αξιολόγησης κ.λπ., εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί και εργαζόμαστε ήδη γι’ αυτό αρκετά πριν απ αυτό”.

Σημείωσε δε, ότι, “δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμούμε τον κίνδυνο που συνιστά η ισχυρή άκρα δεξιά μέσα στην Ευρώπη πολύ περισσότερο στη Γαλλία, που είναι μια χώρα συνδεδεμένη με τις αξίες της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα